Met retargeting laat je de recente bezoekers aan je website een advertentie zien via andere websites, bijvoorbeeld via Facebook.

Wat gebeurt er: je gaat naar wehkamp.nl op zoek naar nieuwe schoenen en kijkt wat rond. Je ziet leuke schoenen maar je wilt er even over nadenken. Je sluit de pagina en gaat wat anders doen. ‘s-Avonds open je Facebook en ziet de schoenen die je eerder op wehkamp bekeek weer langskomen. Dat is retargeting!

Ok duidelijk; advertenties dus. Maar met een beetje meer. Want: het is gericht op eerdere bezoekers aan je website en dus een warm contact.

Retargeting voor extra conversie

In bovenstaand voorbeeld wordt de bezoeker weer herinnerd aan zijn eerdere bezoek aan je website en aangezet tot aankoop (conversie). Wanneer je dit niet overdreven inzet (de klant moet zich niet achtervolgd voelen, dat werkt averechts) dan kun je met een eenvoudige advertentie het verkoopproces weer op gang brengen. Of je brengt op zijn minst je bedrijfsnaam weer “top of mind” handig wanneer er die dag ook concurrenten van je bezocht zijn…

Retargeting voor Facebook Likes

Ook als je niet direct iets via je website te verkopen hebt kun je een retargeting campagne inzetten. Je gebruikt dan het eerdere bezoek aan je website als lead om iemand uit te nodigen om naar je Facebook pagina te komen. De bezoeker kent jouw naam al en is dus sneller geneigd jouw Facebook pagina te bezoeken! Retargeting via Facebook is dus ook een goede tool om meer bezoek naar je Facebook pagina te halen (en likes te verzamelen!)

Facebook retargeting proces

Facebook retargeting proces stappen

Meer weetjes over retargeting;

  • 58% van de mensen die online winkelen zegt de advertenties te zien van producten waar ze eerder naar hebben gekeken. (www.emarketer.com)
  • Er wordt tussen 4 en 10 maal meer conversie bij retargeting campagnes (extra verkopen) t.o.v. gewoon adverteren gerapporteerd door adverteerders. (digiday.com)
  • 20% van de marketeers heeft een speciaal budget voor remarketing (chango.com)

En hier nog meer: 15 Mind-Blowing Stats About Retargeting