Beter gevonden worden door zoekmachines

De basis van beter gevonden worden door zoekmachines als Bing en Google start met het technisch optimaliseren van de pagina’s die hoog moeten ranken. Met Zoekmachine Optimalisatie (SEO) maak je een stevige basis waarop je je website bouwt.

Zoekmachines zijn belangrijkste marketingkanalen: We zoeken vaak iets ‘even’opĀ  en meestal blader je niet verder dan de eerste pagina met Google resultaten. Op die eerste pagina is het dus belangrijk terecht te komen met je website!

Zoekmachine Optimalisatie gaat over het beter gevonden worden op zoektermen die jouw producten of diensten beschrijven.

Hoe gaat Site Boosting te werk met SEO?

Stap 1 Zoekstrategie

In een zoekstrategie kijken we eerst naar welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw bedrijf, en welke woorden jouw klanten gebruiken als ze naar jouw producten op zoek zijn. Met die zoekwoorden kunnen ze ook bij de website van de concurrent terechtkomen. Daarom kijken we gelijk naar hoe jouw concurrent zijn producten aanprijst.

Stap 2 On Page analyse

In deze stap analyseren we of Google in staat is om je website goed te doorzoeken. We kijken naar de technische structuur van je website en komen met verbeterpunten om je website beter doorzoekbaar te maken op de belangrijke woorden.

Stap 3 Off Page analyse

Hieronder vallen factoren van buiten je website, en waarop we wel invloed uit kunnen gaan oefenen! Links van en naar je website zijn belangrijk voor zoekmachines. Uitgaande links zijn een belangrijke indicator voor zoekmachines van het onderwerp van je website.

Stap 4 Rapportage

In een uitgebreide rapportage en 0-meting beschrijven we de verbeterpunten. We maken een schatting van de hoeveelheid werk en werken volgens quickwins en prioriteiten.

Stap 5 Uitvoering

De uitvoering van het verbeterplan kan op verschillende manieren. Alle verbeterpunten kunnen in een keer geimplementeerd worden of we werken volgens een abonnement waarbij we maandelijks een aantal uur aan de website werken. De kosten worden zo verdeeld over een langere tijd (min. 6 maanden) en we hebben de mogelijkheid tussentijds veranderingen te doen. Dat laatste heeft onze voorkeur zodat we tussentijds kunnen meten of we op de goede weg zijn!

Zoekmachine optimalisatie

Meer leads, meer klanten en meer omzet via online marketing? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek!